Annyira az állandó pörgés rabjává lettünk, hozzászoktunk a stresszes életvitelhez, hogy már nem is tudjuk igazán, hogyan kell elengedni magunkat. A teljesítményre és a tökéletességre koncentrálva élünk, és már meg sem látjuk egy csendesebb nap értékét, nem igazán tudjuk értékelni a szépségét még akkor sem, ha nemcsak hogy lehetőségünk nyílik rá, de nem is marad más eshetőség.

A szünet nélküli tevékenykedésünk megmutatkozik életünk minden területén: a naptárunk teleírva, a szekrényeink teletömve, az elménk túlzsúfolva – hogy már kikapcsolni és elcsendesíteni sem tudjuk. Rabszolgái vagyunk az elfoglaltságnak, az időbeosztásunknak, az otthonunkban és az életünkben uralkodó rendetlenségnek. Stesszesek vagyunk. Pattanásig feszülnek az idegeink. Állandóan rohanunk. Nincs időnk egymásra. A zsongás sosem csitul.

A nyugalom csak akkor lesz tapintható az otthonodban, ha tudatosan korlátokat állítasz fel. Ahhoz, hogy megvédd magad, nehogy a káosz irányítson, olyan emberré kell válnod, aki tudatosan “nyugalmi-tereket” teremt – margókat az életében, szabadidőt a naptárában, szellősebb polcokat a szekrényében, rendet az otthonában, melyeket szándékosan tisztán és üresen hagy, hogy élvezhesse a szabadságot. Ha nem így teszel, csak még több köteléket veszel magadra.

Szeretnék segíteni Neked az első lépések megtételében. Segítek felismerni, hogy milyen egyszerű dolgokkal lehet változtatni a környezetedben ahhoz, hogy nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb legyen az életed. Hogy TE irányítsd! A tiszta, rendezett környezetben a lélek is kisimul. Pozitív hatással lesz mindez az egészségedre, a kapcsolataidra és a pénztárcádra. Több időd jut mindarra, amit igazán fontosnak tartasz.